I Uppenbarelseboken heter det att Gud ska ”torka alla tårar”. Men vem vill ha ett evigt liv med gator av guld och inga tårar?

October 2022

Eld bränner. Men eld kan också lysa upp. Det konstaterar jag i den här andakten som sändes i Yle Vega den 28 oktober.
Ett inlägg om barn och helgon. Eller helgon och barn. Eller kanske mest om varför vi behöver helgon, oberoende av ålder.
Realism handlar om att hitta en balans mellan sina styrkor och svagheter. Har man dåligt självförtroende tror jag man ska fokusera på sina styrkor. Jag…
Alla vägar bär till Rom, heter det, men att helige Franciskus och helige Dominicus träffades i 1200-talets Rom gör mig glad.

August 2022

Häromdagen var det hundra år sedan G.K. Chesterton konverterade till den katolska tron. Men många andra intellektuella famlar fortfarande i mörkret…

July 2022

Ibland fastnar man i en tankegång, i något som irriterar. Ju tröttare man är mentalt, desto lättare är det att fastna i onödig oro och ältan.
"Härlig är jorden" sjunger vi till jul, fast den passar mitt i sommaren också. Men hur skön är "själarnas pilgrimsgång" egentligen?

June 2022

Treenigheten är ett mysterium, men jag tänker att konsten — både bildkonst och ordkonst — ska hjälpa oss greppa det mysteriet. Och en treenig Gud är…
I livet får vi inget spelbräde eller något häfte med instruktioner. I stället bjuder jag på en radioandakt i textform.
Jag skulle hålla en andakt om glädje, men det blev samtidigt en andakt om synd. För den stora glädjen är ju befrielsen från synden.

May 2022

"Du lyssnar till Andrum, jag heter Sara Torvalds och jag ska tala om kärlek som en av Andens gåvor."